Учасники програми пройшли 2 заняття

291 учнів з 21 групи Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу пройшли 2 заняття «Снеки» програми «Здорове харчування - здорові відносини», що реалізується БФ «Добряк» у партнерстві з Ашан Чернігівська та КВПУтдо за фінансової підтримки Фундації Ашан для молоді.

Учасники програми дізнались, що більшість чіпсів мають просто солоний смак, а смаки типу «Краби», «Сир», «Сметана та зелень», «Бекон» та інші це просто синтетичні ароматизатори, адже людина здатна відрізняти різноманіття солоного смаку лише носом, чим і користуються виробники чіпсів.

Також, учасники усвідомили, що вживання шоколадних батончиків типу «снікерс» запиваючи газованими солодкими напоями типу «кока-кола» має ефект «цукрової бомби».

Учасники вирахували, скільки грам солі вживають щодня зі снеками та запланували план по стабілізації вживання солі. Також учасники визначили, чи вживають глутамат натрію, та дізнались, що ним можуть маскувати зіпсовані продукти. Крім того, учасники дізнались про шкоду гідрогенізованої пальмової олії, яку зачасту додають до морозива та багатьох солодощів.