Здорове харчування - здорові відносини

Учні відвідали майстер-клас з приготування піци

Фонд Добряк

26 жовтня 2021 року в приміщенні Ашан Чернігівська за адресою: м. Київ, вулиця Гната Хоткевича, 1Б, пройшов майстер-клас з приготування піци для 10 підлітків в рамках проекту «Здорове харчування – здорові відносини», що реалізується БФ «Добряк» у партнерстві з Ашан Чернігівська та Київським вищим професійним училищем технологій та дизайну одягу за фінансової підтримки Фундації Ашан для молоді.

10 учнів Училища дізнались повний технологічний процес приготування піци: від формування основи для піци до її запікання, ознайомились з технологічними картами різних видів піц.

Також, власними руками приготували піцу: створили основу, обмазали її соусом, виклали інгредієнти: печериці, сир твердий, подрібнене філе курки-гриль, шинку, ковбасу сирокопчену, маслини, відправили її до печі. Після процесу приготування кожен учень зміг насолодитись власноруч приготованою піцою.

Також, учні пройшли екскурсію по гіпермаркету Ашан Чернігівська, дізнались про процеси завезення та розподілу товару, його зберігання та заготування, процес організації роботи кас в гіпермаркеті (виявляється, щоб не створювались надмірні черги, існує ціла система прогнозування та контролю). Також, відвідали цех випікання борошняних виробів, і деякі учні навіть зліпили власноруч декілька солодких пиріжків.